Contact: bomen en tuinenHome: Bomen en tuinen
 
     
   
boomverzorging
gazons
tuinaanleg & -onderhoud
machines
milieu
contact
bomen tuinen home
 

Bomen en tuinen Brasseur >> Gazons >> Aanleg gazons

 
AANLEG GAZONS
 
Voor de aanleg van een gazon kan u kiezen tussen het inzaaien en het leggen van grasmatten. De voorbereiding is voor beide hetzelfde. Wij gaan als volgt te werk:
  1. vernietigen van bestaande begroeiing
  2. uitstrooien en inwerken van champveen ter verbetering van de bodemstructuur*
  3. Omfrezen van de grond tot ongeveer 30cm diepte
  4. Grond nivelleren + verdere verfijning en afwerking
  5. Aandrukken van de grond met de gazonrol
  6. Inzaaien of plaatsen van de grasmatten
  7. afwerking en opkuis van het werkterrein

Wij bieden de garantie dat uw gazon goed en volledig zal groeien. Is dat niet het geval, dan komen wij gratis bijzaaien. Als er toch nog onkruid zou doorkomen**, dan komen wij dat ook gratis behandelen.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een gratis prijsofferte.

* Champveen is een samenstelling van champignonmest (vooral organisch materiaal) en veengrond (luchtige en vochthoudende grond). Het organische materiaal zorgt voor extra groeikracht en sterkte, en de veengrond zorgt voor een verbetering van de bodemstructuur. De combinatie van beide zorgt voor een optimale bodemstructuur gedurende ongeveer 20jaar.
** In de bodem zitten dikwijls nog onkruidzaden van de voorbije jaren. Bij het omfrezen worden die naar de oppervlakte gebracht. Dit kan ervoor zorgen dat er bij het onkiemen van het graszaad ook onkruid opkomt. De meeste onkruiden verdwijnen na enkele maaibeurten, maar sommige blijven toch in het gazon zitten. In dat geval komen wij gratis het onkruid behandelen met een speciaal mengsel dat de jonge gazon niet beschadigt.

   
© 2005-2006 -- bomen-tuinen.be -- Pieter Brasseur